Andrei Nastase, primarul general al municipiului Chisinau, al carui mandat a fost validat abia la 8 octombrie curent si care nu a castigat fotoliul de edil in urma turului II al alegerilor locale din 3 noiembrie, a semnat astazi, 5 noiembrie, o dispozitie prin care i-a delegat exercitarea atributiilor lui Adrian Talmaci, secretar interimar al Consiliului municipal Chisinau (CMC).

Publicat:05.11.2019, 21:27

Prin urmare, dupa cum a anuntat si in cadrul conferintei de presa de dimineata, Nastase in functia de ministru al Afacerilor Interne si cea de vicepremier.

Desi a fost ales in calitate de primar al capitalei la 3 iunie 2018, alegerile de atunci nu au fost validate, iar viceprimarul Ruslan Codreanu s-a autonumit in functia de edil interimar. Acesta a fost demis de CMC la 4 iulie, iar in locul sau a venit Adrian Talmaci. Dupa ce, la 8 octombrie curent, cu 12 zile inainte de primul tur al alegerilor locale, Curtea de Apel Chisinau a decis sa-i valideze mandatul lui Nastase, el a fost implicat in campania electorala si i-a predat atributiile, la 9 octombrie, lui Talmaci, care a detinut functia de primar interimar pana a fost ales un edil.

Acum, Adrian Talmaci va fi primar interimar al capitalei pana va fi validat mandatul lui Ion Ceban, care a fost ales in urma turului II al alegerilor locale din 3 noiembrie, obtinand 52,39% dintre voturi.

Sursa: