Doi fosti angajati ai Energocom au fost audiati astazi de magistrati in cadrul dosarului in care este vizat ex-presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit acestuia, procurorii nu au probe care sa-i demonstreze vinovatia. Sedinta a fost intrerupta, iar urmatoarea va avea loc in luna martie.

Publicat:22.02.2024, 19:25

La debutul sedintei de astazi, magistratii au audiat 2 fosti angajati ai Energocom care au in dosar statut de martori. Acestia au refuzat sa discute cu noi.

Igor DODON, EX-PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:  “Au venit reprezentantii Energocomului care au confirmat ca ei nu sunt parte vatamata, ceea ce noi am spus mereu ca dosarul este gol si nu exista nimic confirmat. Ma voi prezenta in continuare. Avem in fiecare saptamana cate doua, trei sedinte, la care eu ma prezint.”

Sedinta a fost intrerupta, iar urmatoarea a fost programata pentru data de 1 martie.

Dosarul Energocom a ajuns in instanta in septembrie 2022. Potrivit procurorilor, in cadrul acestuia, Dodon este invinuit ca in perioada in care era ministru al Economiei, ar fi eliberat un aviz in baza caruia, in mai 2008 a fost semnat un contract privind procurarea energiei electrice la un pret mai mare pentru Republica Moldova. Prejudiciul cauzat bugetului public ar fi fost de 123 de milioane de lei. Igor Dodon, vizat in alte doua dosare, neaga acuzatiile