Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul grupului Renew Europe, Dragos Tudorache, considera ca atacul premierului moldovean, Ion Chicu, facut la adresa eurodeputatului Siegfried Muresan reprezinta o comanda politica venita de pe alte meleaguri.

Publicat:23.05.2020, 10:04

„Mai sunt doua zile pana la termenul asumat de Guvernul de la Chisinau pentru a-si indeplini angajamentele si pentru a debloca o noua transa de sprijin financiar european. Si ce face prim-ministrul Chicu? Nu ceea ce am fi asteptat cu totii, cetatenii moldoveni si partenerii Republicii Moldova”, a scris Dragos Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul sustine ca Ion Chicu „e preocupat sa jigneasca reprezentantii Parlamentului European”.

„Si, daca tot si-a luat elan, a considerat oportun sa calce cu bocancii politici si prin tragedia umana provocata de COVID-19 in tara care ii sta alaturi, Romania. Asta e fie populism ieftin, fie o si mai probabila comanda politica venita de pe alte meleaguri. Republica Moldova este o tara europeana. Cei care o conduc, asa cum vremelnic o face domnul prim-ministru Chicu, nu au voie sa uite asta niciodata, mai ales atunci cand comunica”, a mai spus Tudorache.

MAE de la Bucuresti a reactionat la afirmatiile lui Ion Chicu, considerandu-le denigratoare si inadecvate in contextul actual al pandemiei in care Romania a ajutat Republica Moldova. Totodata, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul sau de la Chisinau pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reactie dura la adresa eurodeputatului roman Siegfried Muresan, dupa ce acesta a declarat ca „Guvernul Republicii Moldova esueaza in gestionarea crizei COVID-19 fiindca a esuat si in implementarea reformelor”.

„Stau si ma uit eu la baietasii astia romani oplositi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratati, nimic in viata si in tara realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai facut june in tara ta, ca geme de cea mai mare coruptie din Europa? Ai numai in judetul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 inregistrati in toata tara mea. Si medici, cam tot atiti. Judetele moldovenesti au 40% din decedati din total pe Romania. Si de 2 ori mai multi decedati moldoveni in dreapta Prutului, decat in stanga, desi numarul populatiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Adevarul.ro