Dumitru Diacov este, din nou, presedintele fractiunii parlamentare a PDM. Pavel Filip spune ca a fost "initiativa si dorinta" sa de a-i ceda aceasta functie lui Diacov.

Publicat:08.11.2019, 18:38

Fostul presedinte al fractiunii Partidului Democratilor, Pavel Filip, spune ca i-a cedat locul lui Diacov din proprie initiativa, din motiv ca are de facut multe lucruri in calitate de lider de partid.

Trebuie sa recunosc ca nu stiam ca este de mult de munci in calitate de presedinte de Partid, mai ales in situatia in care s-a pomenit acum PD-ul. Suntem intr-o faza de resetare a PD-ului, este o munca enorma. La modul serios, a fost initiativa si dorinta mea. Trebuie sa recunosc ca nu stiam ca este atat de mult de muncit in calitate de presedintede partid, mai ales in situatia in care s-a pomenti PD-ul. Suntem acum intr-o faza de resetare a PD-ului, este o munca enorma. In acelasi timp, dupa alegerile locale, este vorba despre coalitiile in raioane, aranjamentele pe care tebuie sa le facem in raioane pentru a ne mentine la guvernarea locala”.

In martie, Filip a fost ales presedinte al fractiunii PD, dupa care i-a cedat locul lui Dumitru Diacov. Ulterior, atunci cand a fost ales lider PD, fostul premier a revenit la sefia fractiunii, iar acum a lasat postul pentru acelasi Diacov.