Europarlamentarul roman, Siegfried Muresan, sustine ca Republica Moldova va fi cap de afis in Parlamentul European in urmatoarele saptamani. Acesta a mentionat ca saptamana viitoare, va avea loc o dezbatere si va fi adoptata o rezolutie in plenul Parlamentului European pentru a arata sustinerea fata de Republica Moldova.

Ultimul update: 28.04.2022, 15:02 Publicat:28.04.2022, 14:57

„In sesiunea plenara din 18 - 19 mai, presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va veni in plenul Parlamentului sa vorbeasca despre cat de important a fost ajutorul pe care Republica Moldova l-a oferit Uniunii Europene in gestionarea crizei refugiatilor. Ca presedinte al Delegatiei Parlamentului European pentru relatiile cu Republica Moldova, am facut solicitarea ca presedinta Maia Sandu sa se adreseze plenului Parlamentului imediat dupa tensionarea situatiei din Ucraina”, a scirs Muresan pe facebook. 

De asemenea, europarlamentarul a mentionat ca toate acestea au fost decise astazi de Conferinta Presedintilor Grupurilor Politice din Parlamentul European, ca urmare a solicitarii venite din partea Grupului PPE.

„Ele au fost incluse pe agenda oficiala a Parlamentului European pentru urmatoarele saptamani. Aceste lucruri arata increderea de care Republica Moldova se bucura acum la nivel european si dorinta noastra de a sprijini Moldova cu tot ce putem”, a mai adaugat Muresan.

Maia Sandu a fost invitata de presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, sa vina cu o adresare Parlamentului European intr-o viitoare sesiune plenara. Metsola sustine ca Uniunea Europeana va examina oficial cererile Ucrainei, Moldovei si Georgiei de a adera la bloc.