Fadei Nagacevschi spune ca eliberarea lui Vlad Filat trezeste suspiciuni si urmeaza demisii in institutiile subordonate Ministerului Justitiei. Declaratiile au fost facute dupa sedinta Consiliului Suprem de Securitate.

Publicat:04.12.2019, 12:04

Fadei NAGACEVSCHI, MINISTRUL JUSTITIEI AL RM: "La 30 iulie, a fost prima incheiere a Judecatoriei, prin care a fost redus termenul de detentie, a doua hotarare a fost la aceeasi judecatorie de la Ciocana. Nu vreau sa spun ca s-a facut intentionat, da apar suspiciuni.

In august se modifica componenta comisiei, se emite o noua hotarare. In noiembrie se intruneste o alta comisie, ca domnul Filat sa fie eliberat. Pe urma a urmat caderea guvernului.

Seful interimar al ANP este numit in functie de catre ministrul Olesea Stamate. Lucrurile sunt suspecte. Cum s-a ajuns la aceasta situatie?

Stand 4 ani si cateva zile, poti sa spui ca a stat 2/3 de pedeapsa? O sa facem schimbari urgente ca asemenea cazuri sa nu se mai petreaca.

-Vor urma demisii?

Fadei NAGACEVSCHI, MINISTRUL JUSTITIEI AL RM: "Cu siguranta. Nu se ispravesc cu sarcinile si de buna credinta in atributiile de serviciu."

Solicitarea prin care a fost eliberat nu a fost de la avocati, ci la initiativa sefului interimar care a fost numit de vechiul guvern."

Vlad Filat a fost eliberat ieri. Fostul premier a iesit din inchisoare, inainte de termen - la patru ani si o luna de la retinere, desi a fost condamnat la noua ani de detentie pentru corupere pasiva si trafic de influenta.