Prim-ministrul tarii, Natalia Gavrilita, s-a aratat deranjata de intrebarile bascanului Gagauziei, Irina Vlah, la sedinta Guvernului, in timp ce ministrii discutau despre aprobarea prelungirii starii de urgenta in tara noastra cu inca 60 de zile. 

Publicat:01.02.2023, 15:39

Totul a inceput cand Irina Vlah a spus ca Moldova nu este unica tara care este afectata de razboiul din tara vecina si a intrebat de ce este nevoie de prelungirea starii de urgenta, cand deciziile rapide se pot lua si atunci cand nu este stare de urgenta. 

„De un an de zile traim in aceasta situatie, totul lucreaza in regim normal, nu vad necesitatea prelungirii starii de urgenta”, a declarat aceasta. 

 Gavrilita i-a raspuns ca este nevoie de acest lucru pentru a luat decizii care se aplica doar pe perioada starii de urgenta.

„Am analizat intra-devar situatia in alte tari, in tarile baltice de exemplu continua sa fie starea de urgenta, in Romania exista instrumentul de ordonanta de urgenta care este aprobata de Guvern si intra in vigoare imediat si dupa poate fi revizuita de Parlament. Sunt lucruri care nu pot fi reglementate prin alte acorduri”, a adaugat prim-minstrul.

Dupa mai multe intrebari care au urmat din partea bascanului Gagauziei, prim-ministrul a venit cu replici mai dure, facandu-i observatie Irinei Vlah ca aceasta nu participa la sedinta CSE, iar acest lucru ar ajuta-o sa cunoasta unele lucruri. 

„Am impresia ca nu ma auziti. Niciodata nu am auzit in voce aceste subiecte cand noi discutam la CSE. Eu nu pot sa nu reactionez cand eu va dau un raspuns si dumneavoastra spuneti „нет ответов”, есть ответы - ele trebuie auzite ”, a adaugat Natalia Gavrilita. 

Astazi, in cadrul sedintei, Guvernul tarii a aprobat prelungirea starii de urgenta in contextul securitatii regionale si pericolul la adresa securitatii Republicii Moldova, dar si a securitatii aprovizionarii cu resurse energetice, cu inca 60 de zile. Proiectul urmeaza a fi votat de catre deputati, la sedinta Parlamentului.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.