Fostul primar al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, sustine ca este gata sa lupte in armata ucraineana impotriva Rusiei. Acesta s-a inscris la data de 27 februarie, insa spune ca nu are stagiul militar satisfacut.

Ultimul update: 23.03.2022, 14:07 Publicat:23.03.2022, 12:57

„M-am inscris la 27 februarie, mi-au comunicat insa ca intrucat nu am stagiul militar satisfacut, deocamdata nu sunt acceptat si ramane de vazut de viitor. Regula acceptarii este urmatoare, in ordine: 

1. Persoane care au participat anterior la razboaie, conflicte militare, aplicatii militare, misiuni de mentinere a pacii. 

2. Persoane care au, cel putin, stagiul militar satisfacut. 

3. Alte categorii de persoane Pana in acest moment sunt acceptate persoane, din primele doua categorii,” a declarat fostul lider PL.

La 24 februarie, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, in zorii zilei, o "operatiune militara speciala" in Ucraina pentru a apara separatistii din regiunea Donbas, situata in estul tarii. Prin urmare, sunt deja patru saptamani de razboi in Ucraina. Rusia nu pare sa fi facut progrese majore, spun analistii militari, desi continua sa bombardeze principalele orase ale tarii.