Comunistul Igor Dodon a anuntat astazi ca fundatia "Solutia" isi incepe activitatea. Politicianul neaga ca urmareste dividente politice, chiar daca fundatia ii poarta sigla si sloganul electoral din campania pentru locale.

Publicat:05.09.2011, 14:13


Desi neaga ca fundatia va fi folosita in scopuri politice, Igor Dodon nu a putut explica de ce aceasta are sigla si sloganul, pe care le-a folosit in campania electorala pentru primaria Chisinau. Totodata,
atat Igor Dodon, cat si Zinaida Greaceanii si-au reiterat intentia de a organiza peste un an un referendum privind demiterea actualului primar, Dorin Chirtoaca. Asta desi au renuntat la functia de consilier.

Totodata, Igor Dodon a negat ca si-ar pregati trambulina pentru propriul sau partid politic, precizand ca liderul PCRM, Vladimir Voronin, a fost consultat cand a  fost luata decizia de creare a fundatiei.

Fundatia Solutia isi propune sa ofere consultanta juridica locuitorilor din Chisinau si sa faca reparatii gratuite in spatiile publice. Igor Dodon sustine ca banii vor fi colectati din donatii.