Deputatul PSRM, Grigore Novac spune ca ambasadorul Romaniei la Chisinau, Daniel Ionita, ar trebui sa isi ceara scuze pentru ca a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime, ca daca ar putea deschide centre de vaccinare in ambasade, ar vaccina cetatenii contra moldovenismului primitiv sau contra sentimentelor pe care le au, la un moment dat, contra Romaniei.

Publicat:12.04.2021, 22:01

"Nu putem sa acceptam modul in care ne trateaza unii de la Bucuresti cu aere de superioritate si cu lipsa de respect fata de moldoveni. Cu mare regret am constatat o atitudine de acest fel, deloc diplomatica, din partea Ambasadorului Romaniei la Chisinau, Daniel Ionita. Intr-o emisiune TV, acesta si-a permis sa lanseze ofense la adresa poporului nostru, pe care si-ar dori "sa-l vaccineze impotriva moldovenismului primitiv".

Republica Moldova si poporul moldovenesc cer respect, iar Daniel Ionita ar trebui sa vina cu scuzele de rigoare fata de cele peste doua milioane de cetateni care se considera moldoveni, a scris Novac.

In cadrul emisiunii InPROfunzime, ambasadorul Romaniei la Chisinau, Daniel Ionita a declarat ca daca ar fi posobila deschiderea centrelor de vaccinare in ambasada...

„I-as vaccina poate contra moldovenismului primitiv sau contra sentimentelor pe care le au, la un moment dat, contra Romaniei, stiti cu... jandarmul roman. Ma deranjeaza uneori acest lucru”