Platforma DA cere partidelor democratice din tara sa se consolideze pentru prezidentialele din toamna si sa aleaga un candidat comun la alegeri. Cum celelalte formatiuni nu au reactionat pana acum la aceasta invitatie, Igor Dodon si-a permis sa raspunda pentru socialisti si a spus ca PSRM va ignora adresarea celor de la PPDA. Seful statului nu a mentionat insa daca el isi va inainta candidatura repetat.

Publicat:14.01.2020, 19:52

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “PSRM la fel este un partid democratic, dar nu va da curs invitatiei PPDA."

Deci raspunsul este nu pentru apelul PPDA. Cei de la Platforma au lansat aceasta invitatie in contextul in care Maia Sandu a anuntat anterior ca va participa la alegerile prezidentiale din acest an. PAS nu a comentat aceasta solicitare a lui Andrei Nastase.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “In ceea ce tine de alegerile prezidentiale timp mai este pana pe 8 septembrie. Atunci ar putea fi dat startul campaniei pentru prezidentiale in caz ca Parlamentul va accepta data de 8 noiembrie.”

In 2020 vor avea alegeri prezidentiale, iar viitorul presedinte va fi ales direct de popor, asa cum s-a intamplat in 2016 in cazul lui Igor Dodon. Pana atunci, seful statului era ales de legislativ.