Igor Dodon asteapta ca initiativa "anticonstitutionala" a celor din Blocul ACUM sa fie retrasa. Acesta spune ca este posibila o intelegere corecta pentru a iesi din aceasta situatie politica tensionata.

Publicat:08.11.2019, 16:44

Presedintele le sugereaza celor din Blocul ACUM sa renunte si sa nu puna in joc coalitia de la guvernare.

"Procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru Coalitia de guvernamant. Exista teren si timp (cateva zile) pentru ca initiativa anticonstitutionala sa fie retrasa. Exista inca ragaz pentru reflectii din partea conducerii Blocului ACUM si pentru intelegerea faptului ca procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coalitia nu trebuie jertfita pe altarul ambitiilor personale. Cetatenii asteapta de la guvernare nu confruntare de ambitii si de interese partinice, ci rezultate concrete in economie, in viata sociala, in promovarea unor reforme eficiente, corecte si coerente cu conceptul de stat de drept."

Dodon sustine ca exista multe probleme de rezolvat si ca nu e momentul acum sa intre in conflicte.

"Avem de rezolvat multe probleme in tara, nu sa ne certam intre noi, fiindca este si iresponsabil, si imatur, dupa greutatile si riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni."

De asemenea, acesta indeamna fractiunile din coalitie sa dea dovada de maturitate si calm.

"Indemn toate fractiunile parlamentare din Coalitia de guvernare sa demonstreze in aceasta perioada tensionata calm, chibzuinta si luciditate. Sa nu dea foc la casa din suparare si furie" si considera ca inca este loc de o intelegere, pentru a evita destramarea majoritatii parlamentare.

"Inca se poate ajunge la o intelegere cumpatata, pentru a iesi din impas, pentru a evita si destramarea majoritatii parlamentare, si eventual alegerile anticipate. Dati dovada de inteligenta politica, nu doar de rigiditate in promovarea unor proiecte personale. Respectati Constitutia tarii, inainte de toate. Pace tuturor."