Igor Dodon in frac, iar sotia sa in kimono. Asa s-a afisat astazi cuplul prezidential care a mers in Japonia la ceremonia de intronare a imparatului Naruhito. La eveniment au participat in jur de 180 de sefi de stat si guverne. Galina Dodon a schimbat in doar o zi cateva rochii, totusi in imaginile oficiale nu a aparut, ci doar in cele cu care s-a laudat Dodon pe retelele de socializare.

Publicat:22.10.2019, 20:01

Ajuns in Japonia, Igor Dodon si sotia sa au fost intalniti de mai multi oficiali, iar din imagini se vede ca presedintele tinea in mana o geanta, care l-a cam impiedicat in momentul cand a iesit din masina.

Din fotografiile postate pe pagina de Facebook a sefului statului, Galina Dodon apare intr-un kimono, alaturi de sotul sau, imbracat intr-un costum si tinand in maini o umbrela japoneza. La ceremonie, insa, cei doi si-au schimbat tinutele. Presedintele a purtat un frac si o pereche de pantaloni gri in carouri, iar Galina Dodon – o rochie lunga, pe care a asortat-o cu o pereche de pantofi negri si o geanta de aceeasi culoare. 

"-10000 de ani! Viata lunga imparatului!"

In imaginile oficiale de la ceremonie, cei doi nu apar. In schimb, poate fi observat Klaus Iohannis si sotia sa. Presedintele roman a fost imbracat, la fel, in frac, iar Carmen Iohannis a purtat o rochie lunga albastra. Si liderul de la Kiev a fost printre invitati. Vladimir Zelenski apare in mai multe fotografii, la brat cu sotia sa. La eveniment au venit peste doua mii de invitati, dintre care 180 de sefi de stat si de guvern. 

Ceremonia de intronare a imparatului Japoniei a fost organizata in cea mai frumoasa sala a Palatului Imperial.

Evenimentul a debutat cu un ritual in cadrul caruia au fost utilizate o oglinda sacra, o sabie si bijuterii familiare pentru a-si proclama ascensiunea in fata stramosilor din vechea dinastie imperiala.

Naruhito, in varsta de 59 de ani, este al 126-lea imparat al Japoniei si primul nascut dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. El si-a preluat prerogativele din luna mai, dupa ce tatal sau, fostul imparat, a abdicat.