Fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat ca mama sa se afla acum la spital, iar ieri aceasta a avut o interventie chirurgicala din acest motiv nu s-a prezentat la audieri. 

Ultimul update: 15.07.2022, 14:18 Publicat:15.07.2022, 14:11

Totodata, acesta spune ca audierea mamei sale la CNA ar fi initiata pentru a face o presiune psihologica asupra lui. Declaratiile au fost facute in fata Procuraturii Anticoruptie, unde procurorii urmeaza sa-i inmaneze demersul de prelungire a arestului preventiv.

„Eu v-am spus inca in luna mai, ca cel mai probabil o sa fie o telenovela intreaga. In luna mai ei au facut perchezitii la mama mea, au vorbit pe tema asta si acuma in ce zi ei au facut declaratia asta, in ziua cand Moldovagaz a cerut tariful de 29 de lei. Adica au vrut sa acopere stirea ceea, stirea cu mama mea. Eu inca o data o intreb pe Maia Sandu, pe procurorii acestia, pe Bulat care duce toata chestia asta la control si da indicatii, pe Viorel Morari, dar ei mama au? Cu ce ocazie sa va legati de parinti, aveti ce aveti cu mine”, a declarat Igor Dodon.  

Totodata, Igor Dodon sustine ca mama sa a prezentat toate actele de justificare pe caz, toate recipisele bancare.

„Ei au toate confirmarile ca nu sunt probleme cu asta. Ei o fac cu scopul ca sa ma preseze pe mine psihologic, pentru asta il tin si pe cumnatul meu in puscarie si il preseaza acolo si acum fac asupra mamei mele. De aceea pe cazul mamei, eu niciodata nu o sa uit lucru acesta, lacrimile mamei mele, prin ce trece ea acum, ca sta la spital in stare grava, ieri a avut o interventie sub narcoza, eu nu o sa uit. Maia ma refer si la tine si la Bulat si la toti”, a mai declarat Dodon. 

Mama fostului presedinte, Igor Dodon, trebuia sa fie audiata astazi la CNA, pentru a-i fi inaintata invinuirea in savarsirea infractiunii de complicitate la imbogatirea ilicita. Aceasta insa nu se va prezenta, motivul invocat ar fi unele probleme de sanatate. 

La data de 24 mai, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost retinut pentru 72 de ore si cumnatul sau, Petru Merineanu, care, in timpul perchezitiilor, a incercat sa manance o recipisa. Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul lui din capitala, la casa parinteasca, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala. 

Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.