Igor Dodon s-a intalnit cu vicepremierul rus, Dmitrii Kozak, la Chisinau. Cei doi au participat la sedinta Consiliului Economic Moldo-Rus.

Publicat:20.09.2019, 20:45

Igor DODON, PRESEINTELE RM: "Impreuna cu Zinaida Greceanii, Presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, si cu Dmitrii Kozak, viceprim-ministru, reprezentant special al Presedintelui Federatiei Ruse pentru dezvoltarea relatiilor comercial-economice cu Republica Moldova, am participat la sedinta plenara din cadrul Forumului Economic Moldo-Rus, care se desfasoara la Chisinau.

I-am salutat pe reprezentantii conducerii Rusiei, ai businessului mare in tara noastra. Evenimentul de astazi demonstreaza faptul ca la nivelul conducerii celor doua tari, este clar modul in care trebuie sa mergem mai departe.

In discursul pe care l-am sustinut, am mentionat ca in prezent are loc relansarea totala a relatiilor dintre Moldova si Rusia, este restabilit dialogul la nivel de Guvern si Parlament. Am remarcat faptul ca noi promovam o politica, care este sustinuta de majoritatea populatiei Moldovei.

De asemenea, cetatenii nostri pledeaza pentru promovarea unei politici externe echilibrate si a unor relatii pragmatice cu toti partenerii externi. In acelasi timp, Moldova poate fi un participant activ al proiectului Europa Mare de la Lisabona pina la Vladivostok si poate deveni un exemplu pentru alte tari."