Igor Dodon spune ca Vlad Plahotniuc trebuie adus in catuse din Statele Unite ale Americii. Totodata, seful statului mentioneaza ca si persoanele care au fost implicate in diferite faradelegi in Republica Molodva vor fi date in cautare internationala.

Publicat:14.01.2020, 15:37

„Noi avem decizia Consiliului Suprem de Securitate de la sfarsitul anului trecut care a recomandat CNA-ului si tuturor organelor competente sa se adreseze direct catre trei tari unde ar putea fi Plahotniuc, este vorba de SUA, Marea Britanie si Romania. Stiu ca MAI a transmis o solicitate de a fi introdus in cautare internationala inca din octombrie. La aceasta etapa eu inca nu am informatii care confirma ca Interpol-ul l-a introdus sau nu”, spune Igor Dodon.

Totodata, in cadrul declaratiilor de dupa sedinta Consiliului Republican al PSRM, Igor Dodon a vorbit despre alegerile prezidentiale.

„Ce tine de alegeti - timp mai este pana la 8 septembrie cand ar putea fi dat start campaniei electorale, in cazul in care Parlamentul va accepta data de 8 noiembrie. Nu am discutat despre candidatura PSRM la prezidentiale.”

Intrebat de jurnalisti daca va accepta propunerea PPDA de a avea un candidat comun, Igor Dodon a raspuns ca nu va da curs acestei invitatii.