Autoritatile de la Chisinau monitorizeaza ceea ce se intampla in Autonomia Gagauza, insa asteapta ca politicienii de acolo sa isi aleaga singura calea. Presedintele legislativului, ne-a spus ca tine legatura cu unii alesi locali de la Comrat si ii indeamna sa vorbeasca in public despre esecul lor. Se intampla dupa o noua tentativa esuata a Adunarii Populare din regiune de a aproba componenta si structura Comitetului Executiv al noului bascan, propusa de Ilan Sor, care este condamnat la 15 ani de inchisoare.

Publicat:12.08.2023, 17:15

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA: „Este o trezire a clasei politice, a politicienilor din Adunarea Populara sau nu, pentru mine inca e greu de spus pana la proba contrariilor. Eu am un dialog cu unii dintre ei, cu care pot vorbi, pentru ca cei care discuta cu banditii, imi pare rau, dar cu aia nu pot discuta.”

Potrivit lui Igor Grosu chiar daca autoritatile de la Chisinau monitorizeaza ceea ce se intampla in Autonomia Gagauza, alesii locali de acolo trebuie sa declare singuri daca vor sau nu sa fie condusi de persoane certate cu legea.

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA:  „Eu le-am transmis mesajul foarte clar, nu imi spuneti doar mie cat de rau va pare de ceea ce s-a intamplat acolo, aveti curajul, iesiti public la sedintele Adunarii, in mass-media vorbiti public despre esecul politicienilor din Gagauzia care s-au complacut in toata campania in doua competitii. A fost competitia cine mai tare critica Chisinaul si cine e mai tare indragostit de Kremlin. Toata competitia asta, lejeritatea cu care au tratat banditii, le-au permis sa intre in casele si satele lor, iata rezultatul a ceea ce avem acuma.”

 Nici din a treia incercare Adunarea Populara din Autonomia Gagauza nu a aprobat componenta Comitetului Executiv, iar alesii locali s-au certat intre ei si s-au lansat acuzatii reciproce. In timp ce unii au sustinut echipa Evgheniei Gutul, altii s-au aratat indignati ca deciziile in autonomie ar fi dictate de persoane certate cu legea. 

Componenta Comitetului Executiv din regiune a fost prezentata acum doua saptamani de Ilan Sor, care se ascunde in Israel de justitia din Moldova. Astfel, bascanul ar urma sa aiba trei viceguvernatori - primarul de Orhei, Pavel Verejan, contracandidatul sau in campania electorala, Victor Petrov, dar si un activist din autonomie. Potrivit expertilor majoritatea celor numiti de Ilan Sor ar avea legaturi stranse cu Federatia Rusa.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.