Presedintele Parlamentului, Igor Grosu, sustine ca declaratiile facute de Marina Tauber sunt false, iar aceasta este o incercare de a destabiliza situatia politica din Moldova. Reactia vine, dupa ce deputatul SOR a declarat saptamana trecuta, in cadrul unui briefing de presa, ca presedintele Maia Sandu si premierul Dorin Recean ar pregati o provocare militara la granita regiunii transnistrene, la data de 17 aprilie. Tot Tauber, a spus ca autoritatile din Moldova ar fi trimis in Romania 10 mii de uniforme ale politiei nationale si 10 mii de uniforme ale Armatei Moldovei, iar scopul acestei actiuni este participarea contingentului international in actiunile militare pe teritoriul Moldovei.

Ultimul update: 27.03.2023, 11:06 Publicat:27.03.2023, 10:44

„Ceea ce fac reprezentantii aceste grupari criminale organizate, pretinsa partid politic, nu e altceva decat o incercare de a destabiliza situatia politica din Moldova in parteneriat cu prietenii lor de la Kremlin. Noi toti, nu doar Parlamentul, dar si alte institutii ale statului vom intreprinde actiunile necesare. Eu o sa discut la sedinta Biroului permanent despre aceasta situatie si eventualele actiuni din partea Parlamentului pentru a nu perminte aceste organizari criminale sa foloseasca tribuna Parlamentului pentru a dezinforma si a destabiliza situatia”, a spus Grosu. 

La data de 24 martie, Marina Tauber a declarat in cadrul unui briefing de presa, ca presedintele Maia Sandu si premierul Dorin Recean ar pregati o provocare militara la granita regiunii transnistrene, la data de 17 aprilie. Tot Tauber, a spus ca autoritatile din Moldova ar fi trimis in Romania 10 mii de uniforme ale politiei nationale si 10 mii de uniforme ale Armatei Moldovei, iar scopul acestei actiuni este participarea contingentului international in actiunile militare pe teritoriul Moldovei.

Atunci, contactat de PRO TV, purtatorul de cuvant al Guvernului, Daniel Voda, a venit cu o reactie si a spus ca Marina Tauber incearca sa se acopere in fata finantatorilor esecul total al protestelor platite. 

„Institutiile statului lucreaza la prevenirea acestor provocari si tin situatia sub control”, a adaugat el. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508