În loc să soluționeze problemele locuitorilor capitalei, aleșii locali se ceartă. Întrunirea de azi a CMC a început ca de obicei cu scandal, iar consilierii și-au împărțit replici și acuzații. Se întamplă după ce mai multe propuneri înaintate de fracțiunea PAS pentru a fi incluse pe ordinea de zi au fost respinse.

Publicat:04.04.2024, 17:19

„-Partidul politic MAN.
-20 abțineri.
-Incompetența nu se limitează doar la primăria municipiului Chișinău dar și a CMC și a reprezentanților partidului primarului.
-Doamna director, vă rog fără comentarii.”

„Noi avem suficientă energie pentru a rezolva și a lupta pentru chișinăuieni.
-Da, și în țară am văzut câtă energie aveți.
-Și pentru țară, și pentru oraș.
-Și la aeroport, am văzut, da, da.”

Oare nu vă este rușine ca ceilalți consilieri prezenți în sală trebuie să asculte aberațiile voastre de fiecare dată.

Printre altele, consilierii PAS au cerut ca viceprimarul de ramură să prezinte la CMC raportul privind executarea bugetului pentru 2023 și să fie audiați unii șefi de spitale și direcții municipale, însă propunerile au fost respinse.

Vă rog să votați. Partidul MAN.
O sugestie pentru colegii din PAS mai ieșiți, vă rog din lumea voastră virtuală. 20 abțineri.
Hai lăsați indicațiile!
Colegi suntem în procedură de vot. Colegi vă rog liniște.

Propuneți doamna Popa, faceți propunerea vă rog.
Propuneri timp de jumătate de an au fost, tot propuneri, care s-au limitat cu nimic, cu incompetență și indifernță din partea primăriei. Întrebarea am pus-o către...
Spuneți și veți fi auzită.

Consilierii municipali, care se acuză reciproc mai la fiecare ședință, recunosc însă că din cauza spiritelor încinse nu pot lucra. Astfel, problemele locuitorilor capitalei rămân nerezolvate.

De când a fost format noul CMC, toate ședințele s-au desfășurat cu scandal. Consiliul Municipal Chișinău, format din 51 de aleși locali reprezintă autoritatea deliberativă a municipiului în vederea soluționarii problemelor cu care se confruntă locuitorii capitalei. CMC este constituit din 20 de consilieri de la MAN și PAS, 6 de la PSRM, 2 de la PCRM și câte un ales local din partea Partidului Renașterea, Platforma Demnitate și Adevăr, dar și Partidul Nostru.