O campanie de inverzire a capitalei a fost lansata in plina campanie electorala. Nu a lipsit de la eveniment candidatul Igor Dodon, care potrivit primarului Ion Ceban a venit de buna voie sa planteze copaci. La fel cum a facut si cand a strans gunoi intr-un parc din Chisinau. Dupa ploile dn ultimele zile, terenul nu era tocmai potrivit pentru a sadi copaci, asa ca echipati nu doar cu harlete, dar si cu cizme de cauciuc, Dodon si Ceban s-au pus pe treaba, ca doar erau filmati si fotografiati.

Publicat:18.10.2020, 16:56

“Apa se toarna dupa ce tasam. Am tasat bine si dupa asta turnati apa sau sunteti de la balcon?”

Pe langa reprizele de sadit copaci, ca la o intzlnire cu alegatorii, Igor Dodon avea grija sa mai faca si niste poze. 

Mai sadea un copac, find ajutat de agentii de paza, dupa care iarasi o poza, un selfie sau un interviu.

“-Ne filmati? Hai spune ceva?  

-Astazi lansam inititiava globala de sadire a 100 de mii de copaci in Chisinau.  Eu ma bucur mult ca si domnul presedinte si alti colegi sunt prezenti.”

Primarul Ion Ceban spune ca evenimentul de astazi era planificat de mai mult timp si doar  a coincis cu campania electorala pentru prezidentiale, iar Igor Dodon a venit de buna voie, manat de dorinta de a inverzi orasul.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: “O actiune impreuna cu Moldsilva si guvernul Republicii Moldova. Ei, intr-un fel, ne doneaza 100 de mii de copaci. Avem parteneri si ambasada Turciei, Intreprinderea Spatii Verzi.”  

Igor DODON, CANDIDAT LA PREZIDENTIALE: “Ieri eu am platat copaci in raionul Ungheni. Azi dupa amiaza o sa fiu in localitatea Basarabka. Eu am decis ca in toate raioanele prin care trec sa particip la campania de plantare a arborilor.”

Acum doua saptamani, impeuna cu sotia si fiii sai, Igor Dodon a strans gunoi in cadrul unei alte actiuni organizate de primaria capitalei.  Desi era insotit de un alai de oameni dusi acolo organizat, si atunci acesta spunea ca actiunea nu este una electorala.

Igor DODON, CANDIDAT LA FUNCTIA DE PRESEDINTE: „Eu sunt locuitor al municipiului Chisinau si am hotarat sa ne alaturam acestei initiative, o sa incerc in fiecare sambata , daca nu voi fi prin raioane si ar fi bine sa facem o campanie nationala, nu municipala.”

Astazi voluntarii, dar si oficialii de la primarie au plantat in jur de doua mii de arbori de diferite specii in cartierul Posta Veche.  

“- Am plantat un copac si am venit fiindca m-a chemat domnul primar. Este un lucru atat de simplu. Am pus in pamant, am dat cu harletul si am acoperit.  

- O sa mai veniti sa il udati sau sa il vedeti?

- Numaidecat. Sa il ud nu o sa vin, dar sa fac plimbari prin padure desigur.”

“- Eu sunt voluntar si incerc sa lupt pentru ca tara noastra sa fie mai frumoasa si pentru inverzirea orasului. Eu sunt harnic.”

Potrivit primariei campania, de inverzire a Chisinaului, se va incheia la sfarsitul lunii noiembrie, iar in cadrul acesteia urmeaza sa fie saditi peste 100 de mii de arbori.