Daca va ajunge primar, Ion Ceban sustine ca va invita la discutii blocul ACUM, dar si pe Octavian Ticu si Victor Chironda pentru a imparti fotoliile de viceprimari. In schimb, Andrei Nastase nu a vrut sa spuna cui va oferi functiile, mentionad doar ca o potentiala candidatura ar fi colegul sau de partid, Vasile Gradinaru.

Publicat:31.10.2019, 22:44

Pentru PRO TV, Victor Chironda a spus, insa, ca ar fi gata sa se aseze la masa de negocieri cu primarul ales, oricine ar fi acesta, Ceban ori Nastase. Octavian Ticu a afirma ca nu accepta propunerea candidatului socialist, iar Vasile Gradinaru sustine ca va lua o decizie dupa alegeri. 

Andrei NASTASE, CANDIDATUL BLOCULUI ACUM LA SEFIA CAPITALEI: "Avem desavarsita deja o echipa, nu doar la nivelul viceprimarilor, dar si mai jos. Dar mai intai vrem sa reformam foarte riguros organigrama si structura Primariei. Asa cum am mai spus, pe Vasile Gradinaru l-as vedea cu indrazneala”.

Socialistul Ion Ceban nu a mentionat niciun nume, dar a reiterat ca e gata sa ofere doua fotolii de viceprimar Blocului ACUM. 

Fiind intrebat daca blocul ACUM ar accepta fotoliile de viceprimari, oferite de Ceban, Andrei Nastase spune ca:

"noi nu facem coalitie, asa cum insista ei ca sa dezbine blocul ACUM. M-am intalnit chiar si cu Chironda si mi-a spus ca este o ofensa pentru el sa i se propuna functii la televizor. Mi-a spus ca ne leaga vectorul european si proiectele comune pe care vrem sa le implementam si le vom implementa."

Ion Ceban si Andrei Nastase se vor duela in cel de-al doilea tur pentru alegerea primarului municipiului Chisinau, care va avea loc pe 3 noiembrie.