Ion Chicu a venit astazi cu o replica dura in adresa europarlamentarului Sigfried Muresan. Dupa ce oficialul roman a declarat ca Guvernul de la Chisinau intarzie cu implementarea reformelor, prim-ministrul l-a numit pe acesta un ratat. Sunt declaratii inacceptabile, a comentat ministerul roman de Externe.

Publicat:22.05.2020, 19:00

„Stau si ma uit la baietasii astia romani oplositi prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratati, nimic in viata si in tara realizat… a scris Ion Chicu pe pagina sa de facebook. Declaratia a fost facuta dupa ce europarlamentarul Sigfried Muresan a criticat intr-o postare guvernul de la Chisinau, spunand ca intarzie cu implimentarea reformelor. Dupa replica premierului, europarlamentarul Eugen Tomac a declarat ca Romania ar trebui sa-i retraga cetatenia lui Ion Chicu. A reactiona si ministerul de Externe de la Bucuresti. Potrivit unui comunicat, aceste declaratii denota o profunda lipsa de respect la adresa Romaniei. “

Declaratiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atat mai inadecvate cu cat, in contextul actual al pandemiei de COVID-19, Romania a oferit, in mod dezinteresat, un sprijin substantial Republicii Moldova, demonstrand solidaritate si fiind astfel alaturi de cetatenii Republicii Moldova intr-un moment foarte dificil”, se arata in comunicat. Totodata, Ambasadorul Moldovei la Bucuresti a fost chemat la ministerul de Externe unde i s-a comunicat pozitia Romaniei, iar ministrul Bogdan Aurescu a discutat la telefon cu ministrul moldovean de Externe.