Irina Vlah, bascanul in exercitiu al UTA Gagauzia nu va renunta la politica dupa ce va preda mandatul Evgheniei Gutul. Aceasta a anuntat in cadrul unei emisiuni de la Exclusiv TV, ca-si va lansa un nou partid politic din toamna. 

Ultimul update: 12.07.2023, 10:37 Publicat:12.07.2023, 10:35

„Eu lansez un nou proiect politic, dar detalii despre acest proiect eu voi prezenta in toamna, in luna septembrie. Nu vreau sa intru detalii, de aceea v-am spus, putina rabdare si continuam in politica moldoveneasca”, a spus Vlah in cadrul emisiunii.

Irina Vlah a mai adaugat ca toate partidele trebuie sa trebuie sa se uneasca pentru a face front comun impotriva partidului PAS. 

„Toate partidele trebuie sa fie impreuna impotriva aceste guvernari si impotriva Partidului PAS. Daca ne unim toate partidele din opozitie, toti politicienii care inteleg in ce situatie dificila noi suntem, impreuna putem sa mergem pe calea europeana, pentru ca acesta este viitorul nostru”, a mentionat Irina Vlah in cadrul aceleiasi emisiuni. 

Irina Vlah este bascan al UTA Gagauzia din 15 aprilie 2015. Aceasta a fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova incepand cu anul 2005, fiind aleasa de fiecare data pe listele Partidului Comunistilor. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2014 din Republica Moldova, la prima sedinta a noului parlament intrunit, Irina Vlah a anuntat ca paraseste Partidul Comunistilor, ramanand deputat independent. Si-a motivat gestul prin faptul ca PCRM nu s-a apropiat destul de Federatia Rusa.