Fostul prim-ministru al RM, Iurie Leanca, vine cu un apel public catre blocul ACUM si PD, ca acestia sa se aseze la masa de negocieri si sa investeasca un guvern pro-european, dupa ce, astazi Igor Dodon a anuntat candidatura sa la functia de prim-ministru.

Publicat:13.11.2019, 20:31

"Sa repet ce am zis de-a lungul timpului (ca sunteti niste „idioti utili” Moscovei) ACUM nu mai are sens. Cert este ca Kozak va multumeste pentru serviciile prestate. Sper ca v-ati dat seama cu totii despre ceea ce va avertizam inca in 2016 - ca Dodon e pericolul principal si ca doar prin abordari sistemice si vizionare putem reforma si moderniza Republica Moldova.

Sigur ca imi pare rau de 7 ani de munca aruncati in vant de niste aventurieri care habar nu au ce inseamna responsabilitatea de a conduce un stat.

Dupa ce Maia si Andrei i-au cedat tot pachetul de securitate al statului, acum aud ca si PD-ul e gata sa voteze un guvern al lui Dodon.

Ii rog public pe cei din blocul ACUM si pe cei din PD ca macar o data in viata sa actioneze ca niste oameni de stat (carora le pasa de interesul national al acestei tari), sa lase toate orgoliile si antipatiile personale si sa se aseze la masa de negocieri si sa investeasca un guvern pro-european si sa de-Dodoneze toate institutiile cedate in ultimele 4 luni.

O data in viata sa uite de interesele inguste de partid sau de clan si sa actioneze anume asa cum promit la ecrane - in interesul national al Republicii Moldova si al cetatenilor sai. In caz contrar - riscam sa revenim in 2001 si sa cedati soarta tarii in mainile unuia coordonat de Kremlin", sustine Leanca intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.