Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, au facut declaratii de presa, dupa discutiile avute la Palatul Cotroceni. Astfel, seful statului roman a mentionat ca amenintarile din exterior la adresa Republicii Moldova sunt deosebit de ingrijoratoare, insa Romania va continua sa sprijine tara noastra. Totodata, Maia Sandu, a multumit tarii vecine pentru suportul acordat, spunand ca in aceasta perioada, Moldova trece prin provocari fara precedent. 

Ultimul update: 23.02.2023, 15:01 Publicat:23.02.2023, 14:50

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM: „Simtim sprijinul puternic al Romaniei pentru cetatenii Republicii Moldova. Sangele apa nu se face. Parteneriatul nostru strategic cu Romania inseamna beneficii concrete pentru cetateni in multe domenii si in plan extern avem o cooperare excelenta. Legatura tot mai stransa dintre Bucuresti si Chisinau are un impact direct asupra cetatenilor din Moldova. Suntem tot mai aproape de Romania, de UE, de familia noastra. Insa acum, Republica Moldova trece prin provocari fara precedent. Unii au dorit ca tara noastra sa cada. Moldova insa ramane in picioare, demna, hotarata in drumul sau spre UE. Romania ramane alaturi de noi. In timp ce unii ne satajeaza, altii ne imbratiseaza.”

Klaus IOHANNIS, PRESEDINTELE ROMANIEI: „Impreuna cu Republica Moldova avem relatii cu totul speciale, cu fiecare zi mai solide. Impartasim o cuminitate de limba, cultura si istorie si am construit impreuna o colaborare extrem de deschisa, sincera si eficienta. Dupa cum am aratat si in urma cu o saptamana, amenintarile din exterior la adresa ordinii democratice Constitutionale a Republicii Moldova sunt deosebit de ingrijoratoare. Reiterez condamnarea ferma de catre Romania a orcaror tentative ruse de destabilizare. Romania ramane deosebit de vigilenta asupra actiunilor hibride din partea Rusiei care iata se intensifica la implinirea unui an de razboi. Tentativele de destabilizare sunt sustinute de intensificarea propagandei pro-ruse, scopul fiind alimentarea de narative utile Rusiei si diminuarea unitatii si solidaritatii noastre, dar noi nu vom ceda. Va asigur ca Moldova nu este singura in fata acestor provocari.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.