La o zi de la depunerea motiunii de cenzura in Parlament, niciun partid nu vrea sa faca un pas inapoi. Blocul ACUM spune ca proiectul de lege pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea nu va fi retras. Iar socialistii cred ca motiunea va aduna suficiente voturi pentru demiterea cabinetului de ministri. Mai mult, nu va fi o supriza daca pentru aceasta vor vota si deputati ai PAS ori PPDA, sustin acestia. Intre timp democratii tac si spun ca inca nu au luat o decizie in acest sens.

Publicat:09.11.2019, 17:28

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTE PPDA: „Noi am spus care este compromisul. Acelasi proiect de lege sa fie votat in Parlament daca nu le place. Inapoi nu dam, sa-si asume socialistii consecintele.” 

La polul opus, socialistii spun ca nu o vor lasa pe Maia Sandu sa propuna Consiliului Superior al Procurorilor lista scurta a candidatilor la functia de procuror general si considera ca motiunea inaintata de ei va acumula voturi suficiente pentru ca guvernul sa fie demis.

Cat despre democrati, acestia spun ca situatia s-ar putea schimba radical, asa ca acestia asteapta inceputul saptamanii pentru a lua o decizie. 

Intre timp, in spatiul online a aparut o petitie pe care oamenii o pot semna pentru sustinerea guvernului Sandu, fara ca aceasta sa aiba insa vreo valoare juridica. Ieri, socialistii au inaintat in Parlament o motiune de cenzura dupa ce guvernul Sandu si-a asumat raspundera pentru modificarea Legii Procuraturii. Urmeaza ca biroul permanent al legislativului sa stabileasca ziua in care aceasta va fi dezbatuta in plen.