Magazinele duty-free din tara nu mai beneficiaza de facilitatile fiscale de alta data. Incepanad cu 1 ianuarie, conform legislatiei, ele nu mai au voie sa vanda alcool si tutun fara timbru de acciz. Deputatul ACUM, Dumitru Alaiba, a solicitat Guvernului informatii despre actiunile intreprinse cu privire la aceasta situatie.

Publicat:13.01.2020, 15:33

„In septembrie 2019, Parlamentul a anulat facilitatile fiscale pentru magazinele duty free de la intrarea in tara. Incepand cu 1 ianuarie 2020, acestea nu mai beneficiaza de facilitatile fiscale pentru produsele accizabile, cum ar fi tigari sau alcool.

Am solicitat informatie despre actiunile intreprinse de guvernul Chicu pentru a implementa legislatia data.

De data asta va fi mai greu sa dea vina pe Maia Sandu. Aceasta modificare a fost elaborata cu participarea exponentilor actualei coalitii de guvernare din Parlament, a membrilor actualului Guvern, fiind promulgata de Presedintie”, a scris pe pagina sa de facebook, Dumitru Alaiba.

Acesta a postat mai multe fotografii de la magazinul Duty-free din Aeroport doua zile in urma.

„Din 1 ianuarie 2020 magazinelor duty-free la intrare in tara le este interzis sa vanda tigari si alcool fara a plati taxe si accize. Asa spune legea. Dar in realitate - se vinde marfa fara timbru de acciz. Stau si ma intreb. Daca legea spune ca produsele nu au facilitati fiscale, iar ele se vand in continuare fara marca de acciz, inseamna ca la intrare in tara se vinde marfa de contrabanda. Asa, semi-legal, cat guvernul se face ca nu vede”, a scris Dumitru Alaiba.