Maia Sandu spune ca Guvernul pe care l-a condus nu are nimic in comun cu decizie Judecatoriei Ciocana de a-l elibera pe Vlad Filat. Ex-premierul spune ca totul s-ar fi facut la comanda lui Igor Dodon.

Publicat:03.12.2019, 18:33

Maia SANDU, LIDER PAS: "Justitia lui Dodon l-a eliberat pe Filat din inchisoare. Sa fie foarte clar - Guvernul pe care l-am condus nu are nimic in comun cu aceasta decizie. Hotararea ”vestitei” judecatorii Ciocana de eliberare a lui Filat ridica mari semne de intrebare, ca si multe alte hotarari adoptate de justitia din Republica Moldova.

Acuzatiile lui Dodon la adresa echipei mele sunt aberante, iar complicitatea penitenciarului 13, care prezinta o hartie datata cu ziua demiterii guvernului, este o facatura grosolana. Dodon este cel care controleaza judecatorii si protejeaza coruptii. Guvernul pe care l-am condus a luptat vehement cu coruptia si coruptii.

Dodon stie de cine sa se teama si face totul ca sa-si discrediteze oponentii. Dar oricum, este o caricatura in comparatie cu Plahotniuc, de care s-a temut si de care a scapat doar datorita blocului ACUM. Ii va veni si lui timpul cat de curand."

Vlad Filat a fost eliberat. Astazi, fostul premier a iesit din inchisoare, dupa patru ani de la retinere.

Decizia a fost luata azi de Judecatoria Chisinau. Conform informatiilor de pe portalul instantelor de judecata, este vorba de o eliberare conditionata inainte de termen.

Fostul lider PLDM a fost retinut pe 15 octombrie 2015, fiind gasit vinovat de corupere pasiva si trafic de influenta. El a ajuns dupa gratii in urma unui autodenunt depus de Ilan Sor in care acesta spunea ca ex-prim-ministrul i-a dat mita de 250 de mii de dolari, o parte din bani fiind luati din Banca de Economii.

Pe numele lui Filat este deschis un nou dosar, in care este suspectat de spalare de bani in proportii deosebit de mari si risca pana la zece ani de puscarie. El pledeaza nevinovat.