Premierul, Maia Sandu, spune ca, ieri, s-a facut un pas enorm si ca votarea in doua lecturi a modificarilor la legea Procuraturii demonstreaza ca sunt argumente sa fie demontat sistemul construit de Vlad Plahotniuc.

Publicat:17.09.2019, 09:19

Maia SANDU, PREMIERUL RM: "Momentul in care vom putea rasufla cu usurare si speranta ca Moldova are un Procuror General demn si integru inca e departe. Dar azi s-a facut un pas enorm! Votarea in doua lecturi a modificarilor la Legea Procuraturii, in formula propusa de Guvern, demonstreaza ca avem curaj, argumente si motivatie sa demontam, caramida cu caramida, sistemul construit de Plahotniuc in justitie. Concursul CSP a fost oprit. Oamenii vor reforma reala, ei asteapta de la noi actiuni dure si azi am livrat prima portie. Vor mai urma.

Moldova are nevoie in aceste momente de oameni curajosi. Oameni care sa lupte de partea poporului contra hotiilor si schemelor. Si acum fac apel la potentialii candidati la functia de Procuror General.

Noi am construit podul pentru un procuror reformator, curajos si integru. Dar acesta trebuie trecut de oameni cu verticalitate din domeniul justitiei. Va rog sa aplicati la aceasta functie"