Presedintele tarii, Maia Sandu, sustine ca Rusia va continua actiunile de destabilizare si crede ca aceste actiuni vor incepe mai spre primavara, in contextul in care urmatorii doi ani vor fi electorali pentru Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

Publicat:18.12.2023, 21:47

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Urmatorii doi ani sunt ani electorali, am vazut ce s-a intamplat la alegerile locale. Cum se asigura institutiile statului ca viitoarele alegeri vor fi democratice, ca nu vor exista astfel de interferente? La ce ne putem astepta?”

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM: „Noi credem ca Kremlinul va continua actiunile de destabilizare si cred ca aceste actiuni vor incepe mai inspre primavara si vor folosi oamenii pe care ii au aici, in Moldova. Nu e nimic nou, din pacate. S-ar putea sa schimbe anumite tactici, dar e clar cum vor actiona in general. Noi trebuie sa invatam din lectiile alegerilor locale si din cate stiu eu se lucreaza la nivelul mai multor institutii pentru ca aceste lectii sa se transforme intr-o analiza si sa venim cu masuri concrete care sa reduca riscurile si sa apere procesul democratic si votul cetatenilor”.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Care ar fi aceste masuri?

Maia SANDU, PRESEDINTELE RM: „Eu cred ca Guvernul o sa vina mai tarziu, atunci cand se incheie acest proces si o sa anunte solutiile”.

Partidul Sansa si candidatii acestuia au fost scosi din cursa electorala pentru alegerile locale din 5 noiembrie, cu doua zile inainte de scrutin printr-o decizie a Comisiei pentru Situatii Exceptionale. Atunci, anuntul a fost facut de prim-ministrul Dorin Recean, care a motivat decizia prin faptul ca formatiunea ar fi fost finantata din Fedeeratia Rusa prin intermediul unui grup criminal organizat condus de fugarul Ilan Sor, care a respins acuzatiile.Membrii partidului Sansa au contestat hotararea in instanta. Magistratii de la Curtea de Apel s-au intrunit in sedinta pe 4 si 5 noiembrie, insa nu au luat o decizie si au intrerupt procesul.

Citeste si : Reactia lui Alexei Lungu, dupa ce Partidul Sansa a fost scos din cursa electorala. „Ne-au scos din cursa in cel mai rusinos mod”

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.