Vicepremierul Andrei Spinu, a declarat in cadrul unui interviu la Digi24, ca Maia Sandu este persoana care ar trebuie sa raspunda la aceasta intrebare si ca el isi doreste ca aceasta sa ramana cel putin opt ani presedinte in Republica Moldova. Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidentiale din Romania a fost vehiculat in spatiul public, dupa ce presedintele Partidului Social Democrat din Romania, Marcel Ciolacu, a raspuns unei intrebari privind o eventuala sustinere, impreuna cu Partidul National Liberal din Romania, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024. 

Ultimul update: 26.01.2023, 08:08 Publicat:26.01.2023, 08:06

„Eu cred ca doamna presedinte trebuie sa raspunda, in primul rand. Dar ca cetatean al Republicii Moldova imi doresc ca doamna presedinte sa ramana cel putin opt ani presedintele Republicii Moldova, pentru ca are un mandat puternic din partea cetatenilor, iar reformele pornite sunt de abia la inceput. Pentru mine asta este important acum. Sa facem ce ne-am propus”, a declarat Andrei Spinu. 

Intrebat daca totusi vede posibil acest scenariu, vicepremierul a spus ca vede posibil ca Republica Moldova, impreuna cu Maia Sandu, sa ajunga in UE si sa transforme tara noastra. 

Andrei Spinu s-a aflat ieri la Bucuresti. Acesta s-a intalnit cu ministrul Energiei al Romaniei, Virgil Popescu, cu care a discutat despre prioritatile bilaterale din domeniul energetic: livrarea de gaze si energie electrica, interconectarea liniilor electrice de inalta tensiune (Balti - Suceava), investitii romanesti in sectorul energetic din tara noastra, colaborarea in domeniul energiei nucleare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.