Maia Sandu raspunde in numele lui Nicu Popescu la criticile facute de deputatul Iurie Renita. Aceasta sustine ca relatiile tarii noastre cu UE s-au imbunatatit semnificativ si ca totul este datorita "politicii externe reusite a Guvernului Republicii Moldova si mai ales datorita activitatii ministrului actual de externe."

Publicat:02.10.2019, 20:07

"- Ieri domnul Renita a spus ca ar putea parasi blocul ACUM si este nemultumit de politica externa dusa de Guvern."

Maia SANDU, PREMIERUL RM: "Daca va referiti la criticile aduse domnului Popescu, o sa va spun ca domnul Popescu este un ministru cunoscut, apreciat si foarte respectat in foarte multe capitale din lume si acest lucru deschide Guvernului foarte multe usi. In acest sens, atunci cand discutam despre politica externa a Republici Moldova putem sa ne amintim vizitele recente, in Statele Unite ale Americii unde am avut intalniri foarte bune, unde am fost primiti la un nivel foarte inalt, unde ni s-a promis sprijin pentru toate reformele. 

Relatiile noastre cu Uniunea Europeana despre care cunoastem ca s-au imbunatatit semnificativ, relatiile cu multe alte tari, cum ar fi Germania, cu Franta, toate aceste lucruri s-au intamplat datorita politicii externe reusite a Guvernului Republicii Moldova si mai ales datorita activitatii ministrului actual de externe. Eu un asemenea ministru imi doresc, nu un ministru care este ocupat cu numirea soferilor in Ambasade."

Ieri, deputatul PPDA Iurie Renita a criticat felul in care ministrul nostru de externe abordeaza politica externa.