Presedintele francez Emmanuel Macron, presedintele Moldovei Maia Sandu, viceprim-ministrul Nicu Popescu si sefa diplomatiei franceze Catherine Colonna se indreapta spre Paris, unde va avea loc Conferinta de sprijin a Moldovei. Cei patru oficiali au fost surprinsi in acelasi avion.

Publicat:20.11.2022, 18:36

„Am vorbit despre pasii pe care ii intreprindem pentru aprofundarea cooperarii dintre tarile noastre, impactul benefic al investitiilor franceze care contribuie la modernizarea europeana, dar si asistenta oficiala pentru dezvoltare necesara in drumul reformelor initiate de autoritati in procesul de integrare europeana. Am mai discutat si ultimele pregatiri pentru cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, gazduita de Franta si care va demara maine la Paris”, a scris Popescu pe facebook. 

Mine, la Paris, are loc cea de-a treia Conferinta ministeriala a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrument permanent de sprijin creat la initiativa ministrilor de externe ai Romaniei, Germaniei si Frantei in primavara acestui an pentru a mobiliza contributiile financiare ale comunitatii internationale si pentru a sprijini reformele necesare pentru aderarea la UE.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.