Responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene au emis astazi o circulara, prin care anunta ca sediile misiunilor diplomatice nu pot fi folosite in scopuri politice, iar spatiile misiunilor nu pot fi puse la dispozitia politicienilor pentru intalniri cu alegatorii. Reactia MAEIE vine dupa ce liderul PSRM, Igor Dodon, si-a filmat la 2 aprilie curent un nou episod al emisiunii sale in incinta misiunii diplomatice de la Moscova.

Publicat:08.04.2021, 12:17

" Spatiile misiunilor nu pot fi puse la dispozitia (chirie, comodat, sau altfel) politicienilor pentru intalniri cu alegatorii. Delegatiile oficiale, aflate in misiuni de serviciu peste hotare, vor putea beneficia de asistenta misiunilor diplomatice in limitele programului oficial si cu respectarea cadrului normativ in vigoare.

Spatiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispozitia persoanelor terte pentru inregistrarea sau transmiterea in direct a reportajelor sau a emisiunilor de autor. Interviurile sau alte modalitati de comunicare publica cu mass-media nationala, sau din statul de resedinta si in scop de promovare a imaginii Republicii Moldova, pot fi realizate cu autorizarea sefului misiunii si in coordonare cu Biroul de presa al Ministerului.

In spiritul protejarii si promovarii intereselor nationale ale Republicii Moldova, precum si al Codului de conduita al functionarilor publici care impune exercitarea functiei in baza principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, profesionalismului si al loialitatii, personalul diplomatic se abtine de la exprimarea si promovarea optiunilor politice personale", se arata intr-un comunicat emis de MAEIE.

Ultimul vlog al lui Igor Dodon a fost filmat in cladirea Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Responsabilii de la Ministerul de Externe sustin ca s-au autosesizat si au solicitat explicatiile de rigoare de la ambasadorul RM la Moscova, Vladimir Golovatiuc, precizand ca serviciul diplomatic este in afara polemicilor politice.  

Citeste si :  Ambasadorul Republicii Moldova in Federatia Rusa, Vladimir Golovatiuc va trebui sa dea explicatii dupa ce Dodon si-a inregistrat vlogul sau de astazi in cladirea misiunii diplomatice de acolo - VIDEO