Ministrul Justitiei al Republicii Moldova, Stanislav Pavlovschi, a demisionat. Acesta a explicat ca in perioada lucrului a identificat mai multe incompatibilitati de caracter personal si fac imposibila activitatea sa in calitate de membru al guvernului. Despre asta, el a scris acum o ora pe pagina sa de Facebook.

Publicat:23.06.2019, 17:34

Stanislav PAVLOVSCHI, EX-MINISTRUL JUSTITIEI: "Dragi prieteni, dupa cum v-am si spus, va sunt dator cu unele explicatii. Din partea conducerii Blocului Politic ACUM mi-a parvenit propunerea sa devin Ministru al Justitiei in componenta Guvernului condus de doamna Maia Sandu. Am primit ca o mare onoare aceasta propunere, sincer considerand ca voi fi capabil sa schimb in bine multe lucruri in domeniul Justitiei.

Tot atunci, Parlamentul Republicii Moldova a votat o componenta noua a Guvernului si eu am depus Juramantul in calitate de Ministru al Justitiei. Insa, in perioada lucrului asupra Planului de Actiuni in domeniul Justitiei, eu am identificat mai multe incompatibilitati de caracter personal, care, din pacate, potrivit Constitutiei Republicii Moldova fac imposibila activitatea mea in calitate de Membru al Guvernului.

Fiind un jurist cu experienta de mai mult de 39 de ani, dintre care 6 ani si jumatate in calitate de Judecator la Curtea Europeana, eu tratez Constitutia ca un lucru sfant, care trebuie respectat cu strictete.

Noi, cei care facem parte din Partidul Politic Platforma Demnitate si Adevar, din Blocul ACUM am declarat si am probat prin actiuni concrete, ca suntem diferiti de cei care au fost maturati de la putere de vointa suverana a poporului Republicii Moldova si ca legea pentru noi este mai presus de toate. Anume din aceste considerente, eu nu am cautat diferite chichite legislative, ca sa ma mentin cu orice pret in functia de Ministru si am hotarat sa inaintez doamnei Prim Ministru Maia Sandu declaratia mea de incompatibilitate si incetare a functiei de Membru al Guvernului. Eu ii doresc doamnei Prim Ministru, precum si tuturor membrilor Guvernului, mult succes in activitatea lor ! Dura lex sed lex !

Raman atasat valorilor democratice, proeuropene, promovate de Platforma Demnitate si Adevar si voi continua sa le promovez in continuare in calitatea mea de vicepresedinte al Partidului Politic Platforma Demnitate si Adevar. Stanislav PAVLOVSCHI Ex-Ministru al Justitiei".