Deputatul PAS, Natalia Davidovici, sustine ca a fost surprinsa, nu pentru ca si-a vazut numele pe lista, ci pentru ca s-a intamplat abia ieri ca Moscova sa-i interzica intrarea in Federatia Rusa. Totodata, Davidovici spune ca nu a planuit si nici nu planuieste sa mearga in Rusia cat timp acolo exista „actualul regim dictatorial si terorist”. Declaratiile au fost facute pentru PRO TV. 

Publicat:21.11.2023, 13:22

„Adevarul este ca, in calitate de membra a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, in urma cu un an, in octombrie 2022, am votat pentru rezolutia APCE, care a recunoscut actualul regim rus drept terorist. Dupa aceasta, in presa au aparut informatii ca autoritatile ruse au interzis intrarea in tara tuturor deputatilor APCE care au votat pentru aceasta rezolutie. Asa ca ieri, s-ar putea spune, am fost inclusa in aceasta lista pentru a doua oara. De fapt, nu am planuit si nici nu planuiesc sa merg in Rusia cat timp acolo exista actualul regim dictatorial si terorist, care a declansat un razboi las si nemotivat impotriva tarii vecine. Acest regim este responsabil pentru moartea a mii de oameni si, in timp ce este la putere, cred ca e periculos pentru orice persoana sa fie acolo”, a spus Natalia Davidovici.

Ieri, Rusia a interzis intrarea in tara a 11 deputati moldoveni. Acestia sunt: Adrian Belii, Viorel Barda, Vitalie Gavrouc, Larisa Voloh, Maria Gonta, Liliana Grosu, Mihail Leahu, Natalia Davidovici, Alina Dandara, Dorian Istratii, Mariana Cusnir.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.