Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru formatiuni ar intra in legislativ. PAS ar putea lua majoritatea, fiind urmat de socialisti. Celelalte fotolii ar urma sa fie impartite intre partidul Sor si comunisti. Cel putin asta arata datele unui sondaj prezentat astazi de WatchDog si CBS Research. 

Ultimul update: 10.05.2022, 14:00 Publicat:10.05.2022, 13:42

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PAS ar acumula 29% din voturi, obtinand cele mai multe fotolii in legislativ. A doua formatiune care ar intra in Parlament este partidul socialistilor, care ar obtine voturile a peste 22 la suta dintre alegatori. Studiul mai arata ca alte doua formatiuni ar mai trece pragul electoral de 5%. Este vorba despre Partidul Sor si PCRM. Peste 10% dintre respondenti au raspuns ca nu ar participa la alegeri, iar 16 % nu stiu pentru cine ar vota.

Sondajul a fost efectuat in perioada 27 aprilie – 6 mai pe un esantion de 1.111 respondenti si are o marja de eroare de +/-2,8%. Studiul a fost realizat de compania CBS Research la comanda comunitatii WatchDog si IPIS in cadrul a doua proiecte finantate Open Society Foundation London si National Endowment for Democracy.