Maresalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, a asigurat autoritatile de la Chisinau ca Polonia va sustine procesul de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana in cadrul vizitei sale la Chisinau. Mai mult decat atat, oficialul a mentionat ca Polonia este dispusa sa ofere expertiza tehnica necesara pentru accelerarea implementarii agendei europene si a subliniat ca dosarul transnistrean nu este un impediment in aceasta cale. 

Publicat:25.01.2023, 21:34

„Senatul Republicii Polonia nu vrea sa fie un spectator pasiv in procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana. Vrem sa impartasim din experienta noastra, sa va ajutam sa parcurgeti cat mai rapid toti pasii birocratici necesari. Ca senatori, vrem sa stiti ca dosarul transnistrean activ nu este un impediment in calea integrarii europene”, a declarat Tomasz Grodzki.

Natalia Gavrilita a multumit pentru asistenta tehnica si financiara, oferita de Polonia, pentru depasirea crizei economice si energetice cu care se confrunta tara noastra. 

„Asistenta financiara oferita de Republica Polona ne-a ajutat sa minimizam consecintele razboiului impotriva Ucrainei - tara care are toata sustinerea noastra in lupta pentru protejarea valorilor Uniunii Europene. Vrem sa construim un stat rezilient, democratic si prosper, iar investitiile poloneze sunt binevenite pentru a valorifica potentialul nostru de crestere”, a spus prim-ministrul.

Natalia Gavrilita a multumit Poloniei pentru actiunile intreprinse pe parcursul presedintiei in OSCE, in vederea facilitarii dialogului transnistrean, si pentru sustinerea in procesul de integrare europeana.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.