Prim-ministrul Dorin Recean a participat la cea de-a 5-a editie a Forumului „Reformarea Justitiei si Combaterea Coruptiei”. La deschiderea evenimentului au fost prezenti ambasadorul Statelor Unite la Chisinau, Kent Logsdon, si ambasadorul UE in Republica Moldova, Janis Mazeiks.

Publicat:19.09.2023, 14:55

Premierul a declarat ca reformarea justitiei ramane prioritatea de baza a echipei pe care o conduce, iar cetatenii cer dreptate de la Guvern, mentionand ca totusi nu Guvernul trebuie sa faca dreptate, ci justitia, iar Guvernul pune la dispozitie toate instrumentele necesare pentru aceasta.

„In fiecare saptamana, merg in teritoriu. In discutiile pe care le am, trei din cinci cetateni reclama nedreptatea din justitie. Si asta pentru ca minoritatea corupta continua sa aiba tupeu - nu discuta si nu asculta. In continuare avem criminali care merg liber pe strada si avem oameni care comit infractiuni minore, dar stau inchisi 30 de zile. Trebuie sa cream un stat de drept si sa revenim la normalitate. Nicio incercare de obstructionare nu ne opreste din calea noastra de reformare a sistemului de justitie. Guvernarea ofera toate instrumentele necesare pentru ca oamenii onesti si integri din sistem sa faca un pas inainte si sa asigure autocuratarea justitiei cu pasi fermi. Eforturile noastre sunt concentrate pe asigurarea integritatii si competentei in sistemul judiciar”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.