Prim-ministrul tarii, Dorin Recean, a tinut un discurs la inceputul cele de-a patra reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Acesta a salutat reprezentantii tarilor si organizatiilor internationale care participa la aceasta reuniune si le-a multumit pentru suportul acordat tarii noastre. 

Ultimul update: 17.10.2023, 10:05 Publicat:17.10.2023, 09:23

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL TARII: „Vreau sa incep acest eveniment pentru a va multumi. Sunt aici cu un sentiment de gratitudine. Din numele poporului moldovenesc va spun bun venit tuturor. Cu sprijinul vostru generos noi am reusit sa rezistam si sa ne revitalizam. Astazi, ne-am intalnit sa stabilim un curs pentru un viitor mai prosper, mai luminos. Eu apreciez parteneriatul nostru valoros cu comunitatea internationala care sprijina Moldova in aceasta perioada dificila. Agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei ne-a marcat tara noastra.”

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este o initiativa a Romaniei, Germaniei si Frantei, care urmareste generarea de asistenta imediata politica, financiara si materiala, precum si de expertiza aprofundata pentru procesul de reforma democratica, din partea institutiilor si statelor membre ale Uniunii Europene, a tarilor G7, a institutiilor financiare internationale si organizatiilor internationale, precum si a altor parteneri de dezvoltare.

Scopul organizarii Conferintelor este de a mobiliza, concentra si coordona sprijinul politic, tehnic si financiar al tarilor dezvoltate pentru Republica Moldova.

Prima editie a Conferintei ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc in Berlin, Germania, pe 5 aprilie, 2022. Cea de-a doua editie a avut loc la Bucuresti, Romania, pe 15 iulie, 2022. A treia editiei a Conferintei a avut loc la Paris, Franta pe 21 noiembrie, 2022. Urmatoarea editie va fi gazduita la Chisinau, pe 17 octombrie 2023.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.