PRO MOLDOVA condamna declaratiile premierului Ion Chicu la adresa Romaniei, spunand ca sunt deplasate si total nepotrivite.

Publicat:22.05.2020, 22:24

"PRO MOLDOVA condamna declaratiile deplasate si total nepotrivite ale premierului Ion Chicu si exprima in numele locuitorilor Republicii Moldova scuze pentru atitudinea denigratoare la adresa Romaniei. 

Cetatenii Republicii Moldova sunt recunoscatori pentru sprijinul puternic si constant acordat tarii noastre de catre Romania, de care ne leaga nu doar un Parteneriat Strategic, dar si o cultura, istorie si limba comuna. 

Suntem profund indignati de recidivele guvernarii care isi permite declaratii denigratoare si o atitudine lipsita de respect fata de Romania si consideram periculoasa pentru tara permiterea aflarii in continuare la guvernare a unor personaje cum sunt cele din fruntea Guvernului. Facem apel catre toate fortele politice sanatoase sa-si uneasca eforturile pentru salvarea Republicii Moldova din aceasta situatie rusinoasa de izolare internationala si colaps economic si social produs de incompetenta si iresponsabilitatea celor care astazi, accidental, au ajuns la carma tarii", se arata intr-un comunicat emis de Pro Molodova.