Procurorii Anticoruptie au descins ieri la domiciliul si in biroul democratului Vladimir Cebotari. Informatia a fost confirmata chiar de acesta, care a mentionat ca au fost ridicate doar cateva acte din locuinta sa, care nu au nicio relevanta pentru invinuirile ce i se aduc.

Publicat:20.09.2019, 21:11

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PD: “Dupa ce au facut perchezitii am revenit la Parlament si au mers in biroul de serviciu. Trei acte dar, care nu au nicio legatura cu acest caz.” 

Cebotari neaga acuzatiile care i se aduc in dosarul concesionarii Aeroportului International Chisinau si spune ca tot ce a facut a fost in stricta conformitate cu hotararea guvernului. Totodata, democratul nu exclude faptul ca ar putea fi retinut. 

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PD: ”Eu v-am spus ca noi ne asteptam la orice. Nu mai este un secret pentru nimeni ca te poti atepta la orice, doar pentru ca vrea o persoana ori alta.” 

De cealalta parte, Procurorul General Interimar spune ca Cebotari nu va fi retinut. In schimb, acest lucru s-ar putea intampla cu Petru Jardan.

Dumitru ROBU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: “Daca o sa fie temeiuri nemijlocit de retinere o sa fie si retinut. -De ce Tauber si Reghina Apostolova au fost retinute, dar Cebotari si Jardan nu? -Ele au intreprins actiuni de a se eschiva de la urmarirea penala si era pericol ca sa paraseasca hotarele tarii.” 

Descinderile in dosarul concesionarii Aeroportului Chisinau au continuat si astazi. Procurorii Anticoruptie si ofterii CNA au facut perchezitii la domiciliile unor membri ai Comisiei de Concesionare.