Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, sustine ca a facut doar o comunicare oficiala cu mass-media, dar nu scurgeri de informatii, asa cum mentioneaza fostul sef de stat. Ba mai mult de atat, Iarmaliuc declara ca Igor Dodon este cel care nu respecta angajamentul care si l-a luat de a nu publica materiale din cazua penala. 

Ultimul update: 30.08.2022, 13:30 Publicat:30.08.2022, 13:04

„Ce tine de scurgeri de informatii, eu nu am facut decat o comunicare oficiala cu mass-media. Ori de cate ori au fost reactiile dupa sau inainte de anumite actiuni procesuale ce tine de prelungirea masurilor preventive in privinta lui. Doi, apel intrare/iesire, se are in vedere ca persoanele au fost cu anumite cartele, insa este indicat ca au fost 746 de conexiuni telefonice, a declarat Iarmaliuc pentru PRO TV. 

Totodata acesta mentioneaza ca fostul sef de stat este cel care contrar indicatiei de a nu face publice materiale din cazua panala a facut publice aceste probe. 

„Eu am informat presa in mod obiectiv ca sa demonstram ca operam cu probe, dar nu doar cu declaratii sterile asa cum o fac altii, chiar daca in document este indicat 746 de conexiuni telefonice in perioada respectiva, spuneti-mi va rog frumos cu ce am manipulat eu. Dar de ce Igor Dodon contrar indicatiei si contrar angajamentului care si l-a luat de a nu publica materiale din cazua penala, de ce hasureaza si nu arata ca a avut 648 de conexiuni la internet de ce nu arata asta, cine manipuleaza”, a adugat procurorul de caz. 

Azi, fostul presedinte, Igor Dodon, l-a acuzat pe procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, de scurgere de informatie, manipulare, dar si dezinformare. Ascesta a scris pe pagina sa de Facebook ca avocatii acestuia au depus o noua plangere in acest sens la Consiliul Superior al Procurorilor.

Igor Dodon se afla de doua luni in arest la domiciliu. El este banuit de imbogatire ilicita, corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala, acuzatii pe care le neaga. Acum doua luni, sotia fostului presedinte, Galina Dodon si mama acestuia au fost audiate la procuratura anticoruptie si puse sub invinuire pentru complicitate in dosarul pornit pentru imbogatire ilicita. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.