Fostul prim-ministru al RM a comentat acuzatiile care i se aduc de Judecatoria Chisinau cu sediul la Rascani, precum ca decizia Guvernului Sandu de a-l demite pe Alexandru Pinzari a fost una ilegala.

Publicat:28.01.2020, 12:14

Maia SANDU, EX-PREMIER AL RM: "Cei care au sfidat statul si au aparat schemele sunt repusi in functii. Noi nu le-am dat voie si de asta au demis Guvernul Sandu".

Ieri, Judecatoria Chisinau cu sediul la Rascani a emis o hotarare prin care obliga Guvernul Republicii Moldova sa-l restabileasca in functia de sef al IGP pe Alexandru Panzari.

Totodata, instanta de judecata a dispus achitarea salariului si a drepturilor salariale pentru absenta fortata de la locul de munca din data eliberarii ilegale din functie pana la data restabilirii in functie.

De asemenea, de la Guvern urmeaza a fi incasata o suma de 5000 de lei in folosul lui Alexandru Pinzari cu titlu de asistenta juridica.

Hotararea poate fi atacata la Curtea de Apel Chisinau in termen de 30 de zile.

Alexandru Pinzari a fost demis in vara anului 2019 dupa preluarea guvernarii de catre alianta PSRM-ACUM.

Atunci, in locul lui Panzari, Andrei Nastase, care era ministru de Interne, l-a numit sef la IGP pe cumatrul sau, Gheorghe Balan.

In noiembrie, Balan si-a dat demisia din functie de sef interimar al IGP. Acum, functia este ocupata de Vadim Cojocaru.

VEZI SI: Mesajul de ramas bun al lui Gheorghe Balan, dupa ce a demisionat din functia de sef-interimar al IGP

VEZI SI: Alexandru Pinzari, ii raspunde lui Andrei Nastase: "Azi am mers si am dat declaratii in baza materialelor privind presupusa uzurpare a puterii de stat, apoi am vazut in presa ca...s-ar pune la cale ceva, nu stiu ce"

VEZI SI: Imbranceli intre Andrei Nastase si Alexandru Pinzari. Ministrul de Interne din guvernul Sandu si seful IGP numit de guvernul Filip s-au incaierat dupa ce un grup de politisti de la Directia Investigatii a anuntat ca sustine executivul condus de Maia Sandu - VIDEO