Sedinta plenului. Petru Jardan a ramas fara imunitate parlamentara. El este acuzat de abuz de serviciu si spalare de bani.

Publicat:20.09.2019, 14:05

UPDATE: Parlamentul a insituit Ziua Nationala a Alimentatiei. Va fi marcata la 16 octombrie.

UPDATE: Deputatii au votat in prima lectura un proiect de lege privind asigurarea gratuita cu manuale elevii claselor I-IX.

UPDATE: Petru Jardan a ramas fara imunitate parlamentara.

UPDATE: Lucrurile sunt foarte clare in aceasta cerere. Justitia trebuie sa-si faca treaba.

UPDATE: Sergiu Sarbu catre Sergiu Litvinenco: In baza a caror probe concrete ati acceptat aceasta cerere?

Eu n-am vazut probe, nici ieri n-au fost. Exista doar o fabula.

UPDATE: Sergiu Litvinenco: „Lipsa deputatului este nemotivata si asta nu impiedica examinarea cererii procurorului.”

UPDATE: Democratii au intrebat procurorul general care este urgenta si de ce nu se poate amana aceasta procedura, pana vine Jardan. Socialistii si deputatii ACUM i-au sarit in aparare lui Robu, spunand ca aceaste fraude s-au comis cu mult timp in urma si deja e timpul ca vinovatii sa fie trasi la raspundere.

UPDATE: Denis Ulanov spune ca Petru Jardan nu se afla in tara si ca se va intoarce luni. Astfel, acesta a cerut deputatilor sa amane examinarea proiectului de lege pentru data viitoare. Dumitru Robu a spus ca Petru Jardan ar fi putut pleca din tara pentru a se eschiva de la urmarirea penala.

UPDATE: Procurorul general a iesit la tribuna parlamentului si a cerut ridicarea imunitatii lui Petru Jardan. Potrivit lui Robu „exista probe concludente ca Jardan a fost implicat in comiterea infractiunii de abuz in serviciu si spalare de bani in proportii deosebit de mari, dar si in ilegalitati comise in procesul de concesionare a aeroportului”. Deputatul lipseste.

UPDATE: Proiectului privind ridicarea imunitatii parlamentare a lui Petru Jardan, inclus pe ordinea de zi.

La sedinta sunt prezenti 75 de deputati.