Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o intrevedere de lucru cu reprezentantul special al UE in procesul de negocieri privind reglementarea transnistreana, Dorota Dlouchy-Suliga, aflata in vizita de lucru in Moldova. Cei doi oficiali au discutat despre abordarile Chisinaului privind modalitatea de solutionare a problemelor actuale, prioritatile guvernamentale pe termen scurt si mediu in promovarea politicilor de reintegrare a tarii.

Publicat:21.11.2023, 12:17

„Actiunile autoritatilor Republicii Moldova tintesc restabilirea spatiilor nationale unice, aducerea activitatilor comercial-economice din regiunea transnistreana la rigorile cadrului normativ national, protectia sociala a locuitorilor din raioanele de est ale tarii, respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului”, a declarat Serebrian. 

Totodata, el a reafirmat necesitatea coordonarii multidimensionale a activitatilor pe filiera dosarului transnistrean in toate formatele de dialog dintre Chisinau si Bruxelles.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.