Adunare cu semne de intrebare. Circa 600 de oameni s-au intalnit sambata la un congres al Miscarii "Antimafie" condusa de Sergiu Mocanu. Multi dintre cei prezenti nu au stiut pentru ce au venit, despre ce partid este vorba, dar nici cine este liderul miscarii pe care spun ca o simpatizeaza.

Publicat:09.10.2010, 18:30

Congresul Miscarii "Antimafie" a inceput cu intonarea imnului de stat. Potrivit liderului PPNT, Sergiu Mocanu, "chiar daca Vlad Filat si Mihai Ghimpu vor da in noi, din respect pentru electoratul acestor doua partide nu vom raspunde. In schimb, PD si PCRM sunt inamicii si adversarii nostri."

Toate discursurile s-au referit la lupta cu mafia si nu au lipsit in adresa omului de afaceri, Vlad Plahotniuc. Nici dupa congres, multi dintre simpatizanti nu au inteles despre ce s-a discutat mai bine de o ora.

Primul pe lista Partidului pentru Neam si Tara este Sergiu Mocanu, urma de Gheorghe Susarenco si Viorel Topa. In declaratia sa la CEC, Sergiu Mocanu a indicat ca are un apartament si un BMW X5, dar arata ca nu a avut venituri in ultimii doi ani.

La fel, si Viorel Topa a indicat ca nu a avut vreun castig in ultimii doi ani, desi poseda un apartament in Chisinau, o vila in Danceni, sase ari de pamant si o masina "Jaguar".