Deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco si presedintele CSM, Dorel Musteata sustin ca Oleg Sternioala nu si-a depus cererea de demisie la CSM din functia de judecator, ci direct la Parlament.

Publicat:06.12.2019, 13:10

Prin urmare, Presedintele CSM, Dorel Musteata a declarat:"La CSM nu este inregistrata nicio cerere de demisie din partea domnului Sternioala."

Totodata, deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook: "Ieri Ion Druta se plimba prin Parlament (asa si nu am inteles ce a cautat acolo). Astazi aflam ca Oleg Sternioala nu a depus demisia la CSM – asa cum prevede legea –, ci direct la Parlament. Si asta e o mare problema. De ce? Simplu: eliberarea oricarui judecator conform Constitutiei (asa cum a fost interpretata de Curtea Constitutionala) se face exclusiv ”la propunerea CSM”. Dupa ”propunerea CSM”, deja se emite fie decret (in cazul judecatorilor din judecatorii si curtile de apel), fie hotarare de Parlament (in cazul judecatorilor de la CSJ). Fara ”propunerea CSM” nu se poate elibera nici un judecator. Prin urmare, se pare ca demisia depusa de Sternioala la Parlament (si nu la CSM) nu are scopul de a-l elibera pe Sternioala din functia de judecator al CSJ, ci, mai degraba, de a-l mentine pe acesta in functie..."

Ieri, ministrul Justitei, Fadei Nagacevschi contactat de PRO TV, ne-a confirmat ca Sternioala si-a depus cererea de demisie.

VEZI SI: Judecatorul CSJ, Oleg Sternioala, a demisionat