Liderul Asociatiei Forta Fermierilor si fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a venit cu o postare pe pagina sa de facebook unde a spus ca guvernarea prefera in loc de dialog cu agricultorii, sa trimita la ei noapte mascati. Asta, dupa ce ieri, fermierii din mai multe regiuni ale tarii au protestat, iar unii au blocat drumul care duce spre punctul de trecere a frontierei Leuseni-Albita.

Publicat:13.02.2024, 08:43

„In 2020 fermieriii au auzit multe promisiuni dulce de la opozitia, care la moment guverneaza tara. Eu atunci nu eram naiv in privinta acestor angajamente electorale, mai ales ca cunoasteam foarte bine abordarile PAS in raport cu agricultura. Insa nici eu nu am asteptat ca actuala guvernare, dupa multi ani de activitate in atmosfera statului politienesc lui Plahotniuc, ar prefera in loc de dialog cu agricultorii, majoritatea dintre care au votat pentru ei, sa trimita la ei noapte mascati. Mai mult nu am ce comenta”, a scris Slusari pe retelele de socializare.

Contactati de PRO TV, responsabilii de la guvernare nu ne-au raspuns pentru a ne oferi o reactie la cele spuse de liderul Asociatiei Forta Fermierilor.

Citeste si : Fermierii intentioneaza sa blocheze drumul care duce spre punctul de trecere a frontierei Leuseni-Albita. Politia: „Evitati acest drum”
Citeste si : Fermierii, nemultumiti ca Guvernul nu initiaza dialog cu agricultorii-protestatari: „Cerem demararea imediata a unui dialog eficient”

Pe 7 feburarie, agricultorii din sudul Moldovei au reluat protestele pentru ca sunt „extrem de capitalizati, presati de creditori si nu vor avea resurse pentru lucrari de primavara”. 

Fermierii vorbesc din primavara anului trecut despre problemele financiare pe care le au pe fondul razboiului din Ucraina, cerand in repetate randul ca Guvernul sa vina cu masuri de sprijin. Responsabilii de la Asociatia Forta Fermierilor spun ca problemele agricultorilor au ramas nerezolvate, chiar daca s-au facut multe promisiuni. De partea cealalta, Ministrul agriculturii da asigurari ca ajutorul va fi oferit in curand.

Citeste si : Motorina oferita gratuit de Romania anul trecut pentru agricultorii moldoveni nu a fost distribuita inca fermierilor. Motivul invocat de autoritati - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.