Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, conduce topul politicienilor care se bucura de cea mai mare incredere. Astfel, aproape 24 la suta din respondeti au numit-o pe Maia Sandu persoana politica in care are cea mai mare incredere. Aceasta este urmata de ex-presedintele Igor Dodon, cercetat penal pe multiple capete de acuzare, cu 6,9% si deputatul SOR condamnat la sapte ani de inchisoare, Ilan Sor, cu 3,5%. Cel putin asta arata datele unui sondaj prezentat astazi de comunitatea WatchDog.

Ultimul update: 03.02.2023, 09:40 Publicat:03.02.2023, 09:19

Edilul capitalei, Ion Ceban s-a clasat pe locul patru, iar fostul premier, Ion Chicu este pe locul cinci. Urmeaza Vladimir Voronin, Renato Usatii. 

Totodata, aproape 49% din persoane au raspuns ca nu au incredere in nimeni, iar peste 8 la suta ca nu stiu sau nu raspund. 

Sondajul a fost efectuat in perioada 17 – 26 ianuarie pe un esantion de 1.001 respondenti cu varsta de 18 ani si mai mult si are o marja de eroare de +/-3,1%. Studiul a fost realizat de compania CBS Research la comanda comunitatii WatchDog in cadrul unui proiect implimentat de comunitatea WatchDog cu suportul Internews, cu finantare din partea Uniunii Europene.